Прочетен: 8864 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 18.10.2010 16:51
Композиция 85x40 см
База , Петел, Пера
НУЖНИ ИНСТРУМЕНТИ
12см поли карбонатна полусфера
7см и 20см поли карбонатна форма яйце
Полусфера от неръждаема стомана
МАТЕРИАЛИ
База Изсипете темперирания тъмен шоколад в сладкарския ринг. Премахнете ринга щом шоколада кристализира.
Петел За краката пригответе 2 цилиндъра от тъмния шоколад с диаметър 3см Направете отливка от тъмен шоколад в 12см полусфера и я пробийте на 2 места с горещ сладкарски кутер. Поставете цилиндрите в полусферата. Направете тялото от 20см яйце. Пробийте яйцето и поставете краката. Направете шията от от конус и я поставете към тялото. Поставете 7см яйце върху конуса (шията) за глава.
Човка Смачкайте няколко шоколадови копчета от бял шоколад, докато получите гладка паста. Направете двете части на човката под формата на два издължени конуса. Залепете човката за главата на петела.
Пера Изрежете ги използвайки шаблон и темпериран шоколад 58% какао. За да направите този шаблон нарисувайте желаните форми върху пластичен картон .
СГЛОБЯВАНЕ НА ШОКОЛАДОВАТА ФИГУРА
Прикачете петела върху базата. Залепете всичката перушина за тялото на петела, за да може да се даде определен обем. Залепете копче млечен шоколад за око. Напръскайте петела с екстра течния кувертюр.
Всеки един инструмент, необходим за изработката на шоколадовият петел можете да намерите в шоурума на фирма Змееборец ООД, намиращ се в гр. София, кв."Редута", ул. Кадемлия N- 6
За повече информация:
http://www.zmeeborets.com
13.02.2011 22:44
шоколада може да го изям по време на работа