Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2010 16:33 - КАК ДА СИ НАПРАВИМ ШОКОЛАДОВ ПЕТЕЛ
Автор: zmeeborets Категория: Рецепти   
Прочетен: 8864 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 18.10.2010 16:51



Композиция 85x40 см                 

База , Петел, Пера image


НУЖНИ ИНСТРУМЕНТИ

Сладкарски ринг

12см поли карбонатна полусфера

Сладкарски кутер

7см и 20см поли карбонатна форма яйце

Миксер

Кутер

Полусфера от неръждаема стомана

Длето за прорязване


МАТЕРИАЛИ

Тъмен  шоколад  с 58% какао

Бял шоколад

Екстра течен кувертюр

 
База    Изсипете темперирания тъмен шоколад в сладкарския ринг. Премахнете ринга щом шоколада кристализира.

Петел   За краката пригответе 2 цилиндъра от тъмния шоколад  с диаметър 3см Направете отливка от тъмен шоколад  в 12см полусфера и я пробийте на 2 места с горещ сладкарски кутер. Поставете цилиндрите в полусферата. Направете тялото от 20см  яйце. Пробийте яйцето и поставете краката. Направете шията от от конус и я поставете към тялото. Поставете 7см  яйце върху конуса (шията) за глава.

Човка    Смачкайте няколко шоколадови копчета от бял шоколад,  докато получите гладка паста. Направете двете части на човката под формата на два издължени конуса. Залепете човката за главата на петела.

Пера   Изрежете ги използвайки шаблон и темпериран шоколад  58% какао. За да направите този шаблон нарисувайте желаните форми върху пластичен картон .

СГЛОБЯВАНЕ НА ШОКОЛАДОВАТА ФИГУРА

Прикачете петела върху базата. Залепете всичката перушина за тялото на петела, за да може да се даде определен обем. Залепете копче млечен шоколад за око. Напръскайте петела с  екстра течния кувертюр.

image


Всеки един инструмент, необходим за изработката на шоколадовият петел можете да намерите в шоурума на фирма Змееборец ООД, намиращ се в гр. София,  кв."Редута", ул. Кадемлия N- 6

За повече информация:
http://www.zmeeborets.com


 




Гласувай:
2



1. makont - Това си е направо висш пилотаж!
21.10.2010 18:55
Вкусно изглежда!
цитирай
2. korrra - Ама че вкусно ми звучи :)))
26.10.2010 13:55
Верно си е висш пилотаж, но както виждам курсове провеждат за да го направиш това нещо от шоколад. А как обичам шоколаааад! Аз това ако успея да го направя ще си го изям сама ;)
цитирай
3. анонимен - ....Елица
13.02.2011 22:44
много вкусно,но много сложно за изпълнение-
шоколада може да го изям по време на работа
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zmeeborets
Категория: Рецепти
Прочетен: 44760
Постинги: 2
Коментари: 8
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031